Fællesveje

Regler på fælles veje/arealer

Alle beboere har regler som de skal følge, både dem der er beskrevet i vores vedtægter, men også de regler som er udstedt af Københavns kommune.



Lov om renholdelsen og rydningspligt på matrikels gangbare fællesområder.

                            

vejlaugsmedlemmerne har rydningspligt af fællesarealer, renholdelsen af fortov og sti. At alle medlemmer skal huske at holde deres fællesarealer rene for ukrudt så foreningens kloakker ikke bliver tilstoppet med skrald, blade, grus mv. hertil vil vi også gerne opfordre til at man ikke lader ukrudt vokse op igennem asfalt både på stigerne og ved fortov, da det er det vores eget vejlaugs vedligeholdelse budget som skal betale for at reparerer disse arealer.

 

Ende rækkehus: har rydningspligt hele vejen rundt om deres hus, på stigerne, græsarealer, kloak dækseler og helt ud til brosten, som den trafikeret vej går op til.

Midterækkehus: har rydningspligt foran for-baghaven, ud til midten af stien

 

  • Fjerne ukrudt og lignende, renholde fortove eller stier, der er asfalterede, brolagte, flisebelagte eller på anden måde overfladebehandlede færdselsarealer, fjerne affald og andet, der er særligt forurenende eller til ulempe for færdslen

  • Renholde grøfter, rendestene, nedløbsriste, rørgennemløb og udløbs render, hvad der kan hindre vandets frie løb.


Beskæring af træer og buske:

 

  • Beskæring af træer og buske, der står i skel, må ikke må overskride skellinjen, beplantningen må godt rage ud over et offentligt fortov, hvis der er 2,80 meter fra jorden op til grenene og de maks rager ud over 1 meter fra grenenes spids til vej eller cykelsti. Gode naboretlige grundregler er at træer, buske o.l., som vokser sig over 3 meter inde på egen grund og medfører væsentlige ulemper for nabo sideliggende naboer, helst skal beskæres.



Snerydning

Det er et lovkrav, at du som Grundejer rydder sne på fortovet, ved indkørsel, havegang og på trapper foran huset samt evt. på andre fælles færdselsarealer. Derudover skal du forebygge glat føre ved at strø grus eller lignende.


Reglen er at man skal sørge for at rydde sne, så skraldemændene kan tømme skraldestativ. Ved fald kan en person forlange erstatning for fx tabt arbejdsfortjeneste eller svie og smerte. Her risikerer også, at renovationsfirmaet undlader at tømme affalds, hvis der ikke er fri adgang til det. Sneen rydde væk. Husk også at sprede grus eller lignende.


  • Hvornår skal du rydde sne? alle er forpligtet til at rydde sne og gruse eller salte så hurtigt som muligt, efter det har sneet.


Inden for retspraksis opererer man med en tidsramme, inden for hvilken det forventes, at grundejere har ryddet sne og foretaget glatførebekæmpelse. Dette tidsrum er mellem kl. 7 (dog kl. 8 om søndagen) og kl. 22. Falder sneen, mens I er på arbejde, behøver I ikke tage hjem for at rydde. blot sørge for at få det gjort, straks efter I er kommet hjem.


KBH Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere >> PDF


Parkering


  • Etablering af carport/indkørsel. Hvis en grundejer har ønske at etablere en indkørsel eller carport. skal dette altid være godkendt af Byg og Miljø, pga. tilladelse til at lave overkørsel/indkørsel fra vejen. Kommunen skal godkende carport og placeringen af denne i forhold til ind/udkørsel, da den ellers er ulovlig i forhold til parkeringsarealerne. Hvis ikke kommunen har godkendt dette så kan der ikke laves et krav om parkering forbudt foran ind/udkørsel.

 

  • Parkering på stierne. Der er ikke specifikke lovmæssige regler omkring brug af parkering (pladserne) på Vinløvstien, Klokkestien Og Syrenstien. Men vi opfordrer her til at man som beboere, gæster eller håndværkere altid parkere inden for de 2 hovedstopler som definerer en matrikel. Parkeres der udenfor en anden beboers matrikel, bedes man stadig holde sig inden for stolperne, så man ikke tager 2 parkeringspladser og husk gerne her, ikke at parkere foran beboerens ud/indgangs låge. (se eksempel)


Det kan oplyses, at Center for Parkering har valgt ikke bestille gule trekanter til stikvejene pga. af bredden.  Vinløvstien, Klokkestien og Syrenstien er forholdsvis smalle og parkering på vejene kan/vil skabe fremkommelighedsproblemer, men færdselslovens bestemmelser §29 stk. 1 nr. 2 (Parkering og standsning er ikke tilladt i kryds eller i en afstand på 10 meter fra krydset) er stadig gældende på stierne.


Vinløvstien, Klokkestien og Syrenstien er ikke fritaget bestemmelserne i Færdselsloven §29 stk. 1 nr. 2.

Information omkring haveaffald og storskrald.


Det må du komme i haveaffald: https://www.kk.dk/artikel/saadan-sorterer-du-dit-haveaffald

  • Planter og plantedele.
  • Nedfaldsfrugt. Bemærk at beholderen ikke må blive for tung, ellers bliver beholderen ødelagt på skraldebilen når den bliver tømt.
  • Grene m.m. fra træbeskæring, bind dem gerne sammen.
  • Ekstra haveaffald som ikke kan være i beholderen, skal være i papisposer, og de skal kunne lukkes.


Det må du ikke komme i haveaffald:

  • Større grene med diameter over 10 cm og grene der er længere end 120 cm. lange.
  • Jord.
  • Haveaffald i plastposer.


Det må du komme til storskrald: https://www.kk.dk/indhold/storskrald-hus

  • Stort indbo, fx stole, borde, reoler, gulvtæpper, senge og madrasser.
  • Vinduesglas, spejle og andet glas skal være pakket ind, så det ikke splintrer, når det kommer op i skraldebilen.
  • Store genstande af plast og metal, som ikke kan være i beholderne.
  • Store stykker flamingo/polystyren.
  • Cykler, skal være mærket med en seddel med teksten "Fjernes af skraldemanden".


Det må du ikke komme til storskrald:

  • Har du mere end 10m3, skal du bestille en container til storskrald 
  • Byggeaffald og -materialer, fx mursten, tagsten, beton, sanitetsudstyr, tagplader, gips eller jord/sten/grus. Det skal bortskaffes som byggeaffald.
  • Store mængder storskrald, fx udskift af hele bad, køkken renovation, Det skal bortskaffes som byggeaffald.
  • Små ting i poser og kasser som fx tøj, tekstiler, service og andet småt indbo. Små ting skal i beholderne til genanvendeligt affald eller restaffald, eller på genbrugsstationen.